30 Eylül 2009 Çarşamba

KütüphaneSever Bülten Sayı 10



Yaşar Üniversitesi de Kütüphanesini Vatandaşların Kullanımına Açtı!

Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Barkan İzmir Bornova'da yer alan kütüphanelerinin "Üniversite Kütüphaneleri Herkesindir" sloganıyla tüm vatandaşlara bilgi-belge ve kütüphane hizmeti vereceğini açıkladı. Güncel ve güvenilir bilgi kaynaklarına erişmede sınırların ortadan kalkması açısından son derece anlamlı bu gelişmenin ardından biz de bu sayımızın Bir Kütüphane... köşesinde Yaşar Üniversitesi Kütüphanesi'nin tanıtımına yer verdik...



Bir Kütüphane...

Yaşar Üniversitesi Kütüphanesi (Elektronik Bilgi ve Belge Merkezi)

Adresler:

Selçuk Yaşar Kampüs Kütüphane

Üniversite Caddesi, Ağaçlı Yol, No:35-37
Bornova – İZMİR
Tel: 0232 411 50 00 (pbx)

Alsancak Kampüs Kütüphane
Şehitler Caddesi, 1522 Sokak, No:6
Alsancak - İZMİR PK. 35320
Tel: 0232 463 33 44

Çalışma saatleri
Alsancak Kampüs Kütüphane Hafta içi : 08:30 – 18:00
Selçuk Yaşar Kampüs Kütüphane Hafta içi : 08:30 – 18:00

Not: Kütüphaneler öğle tatilinde açıktır.
Web: http://www.yasar.edu.tr/index.php?page=yasar&content=2&call=kutuphane&take=0

Katalog Tarama: http://kutuphane.yasar.edu.tr/yordam.htm


Elektronik Bilgi ve Belge Merkezi, Yaşar Üniversitesi'nin eğitim-öğretim ve araştırma programlarını desteklemek; öğretim elemanları, öğrenciler ve çalışanların her türlü ve her ortamdaki bilgi ve belge ihtiyaçlarını karşılamak; ulusal ve uluslararası ölçekte bilgi birikimi, kullanımı ve transferine destek olmayı amaçlamaktadır. Elektronik Bilgi ve Belge Merkezi bünyesinde 2 kütüphane, 1 Araştırma-Geliştirme merkezi mevcuttur. Alsancak Kampusu içerisinde bulunan Fahrettin Altay Kütüphanesi; Hafta içi hergün 08:30 - 18:00 arasında 1 personelle faaliyetlerini sürdürmektedir. Bu kütüphanede Hazırlık Okulu ve İngiliz Dili ve Edebiyatı öğrencilerine ve hocalarına hizmet verilmektedir. Bornova Selçuk Yaşar Kampüsü' nde yer alan Selçuk Yaşar Kütüphanesi; Hafta içi hergün 08:00 - 18:00 arasında 4 personelle faaliyetini sürdürmektedir. Öğrencilerin araştırma ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla kurulan Bilgisayar Labaratuvarı da Selçuk Yaşar Kütüphanesi bünyesinde bulunmaktadır.Ansiklopediler, sözlükler, indeks ve abstraktlar, istatistikler gibi danışma kaynaklarının yanında dergiler, günlük gazeteler ile DVD, VCD ve CD gibi görsel işitsel materyaller de bulunmaktadır. Masalarda bulunan bilgisayarlarda internet bağlantısı mevcuttur. Ayrıca önceden tespit edilen elektronik yayınlara da erişmek mümkündür. Kütüphanelerimizde mevcut çeşitli konulardaki yerli ve yabancı dergiler, gazeteler süreli yayınlar rafında dergi ismine göre alfabetik düzenlenmiştir. Elektronik Bilgi ve Belge Merkezi'nde Kongre Kütüphanesi Sınıflama Sistemi (LC) kullanılmaktadır. Tüm kitapların kataloglanmasında Anglo Amerikan Kataloglama Kuralları II (Anglo American Cataloging Rules II) uygulanmaktadır.Okuyucu, açık raf sistemini kullanarak, konusuna göre yerleştirilen kaynakları raflarda bulabilir. Okuyucuya kitap ödünç verme ve iade işlemleri bilgisayar yardımı ile yapılmaktadır. İadesi geciken kitaplar, kütüphane otomasyon programı ile bilgisayarda takip edilebilmektedir.


SELÇUK YAŞAR KÜTÜPHANESİ

Yaşar Üniversitesi'nin eğitim-öğretim ve araştırma programlarını desteklemek; öğretim elemanları, öğrenciler ve çalışanların her tür ve her ortamdaki bilgi ve belge ihtiyaçlarını karşılamak; ulusal ve uluslararası ölçekte bilgi birikimi, kullanımı ve transferine destek olmayı amaçlamaktadır. Ayrıca yurt içi ve yurt dışındaki üniversitelerden kitap ve makale fotokopisi sağlanmaktadır.Elektronik Bilgi ve Belge Merkezi, Bornova Selçuk Yaşar Kampüsü içerisinde haftaiçi hergün 08:30 - 18:00 saatleri arasında 4 personelle faaliyetlerini sürdürmektedir.
Merkezde ansiklopediler, sözlükler, indeks ve abstraktlar, istatistikler gibi danışma kaynaklarının yanında dergiler, günlük gazeteler ile DVD, VCD ve CD gibi görsel işitsel materyaller de bulunmaktadır. Bünyesinde bulunan 36 bilgisayarlık labaratuvarında internet bağlantısı mevcuttur. Elektronik yayınlara da web sayfasından erişmek mümkündür. Ayrıca kampüs içerisinde olduğu gibi kütüphanede de kablosuz internet erişimi sağlanmaktadır. Kablosuz bağlantı için Bilgi İşlem Müdürlüğü ile iletişime geçebilirsiniz.Kütüphanede mevcut çeşitli konulardaki yerli ve yabancı dergiler, gazeteler süreli yayınlar rafında dergi ismine göre alfabetik düzenlenmiştir.Okuyucu, açık raf sistemini kullanarak, konusuna göre yerleştirilen kaynakları raflarda bulabilir.

FAHRETTİN ALTAY KÜTÜPHANESİ
Hazırlık Okulu ve Ingiliz Dili Edebiyatı Bölümü’ne yönelik ,ders kitapları,yardımcı kitaplar,ansiklopediler, sözlükler, indeks ve abstraktlar, istatistikler gibi danışma kaynaklarının yanında dergiler, günlük gazeteler ile DVD, VCD ve CD gibi görsel işitsel materyaller de bulunmaktadır. Masalarda bulunan 36 bilgisayar ile Internet bağlantısı mevcuttur. Ayrıca önceden tespit edilen elektronik yayınlara da erişmek mümkündür.


ILL : Inter Library Loan (Kütüphanelerarası İşbirliği)
Kütüphaneler arasında ödünç kitap ve makale alıp verme işlemini içeren ulusal ve uluslararası bir sistemdir.Merkezimiz bu sisteme dahildir. Türkiye'deki tüm üniversite kütüphaneleri ve yurt dışında sözleşmeli olduğumuz üniversite kütüphaneleriyle (Cornell University, Michigan State University, University of Maryland, Lincoln University) ödünç kitap ve makale alıp verme işlemi yapılmaktadır.

KOLEKSİYON

1. Selçuk Yaşar koleksiyonu: Kurucu Selçuk Yaşar’ın yazmış olduğu kitaplar, bağışlamış olduğu eserler, Selçuk Yaşar Kütüphanesinde adına ayrılmış bölümde yer almaktadır.
2. Selçuk Yaşar Kütüphanesi koleksiyonu: Eğitim-öğretime katkıda bulunacak ders kitapları,Yardımcı kitaplar,Ansiklopediler, sözlükler, indeks ve abstraktlar, istatistikler gibi danışma kaynaklarını, dergiler, günlük gazeteler ile DVD, VCD ve CD gibi görsel işitsel materyalleri, elektronik arşivler elektronik dergiler, elektronik kitaplar, elektronik ansiklopediler, bulunmaktadır.
3. Fahrettin Altay Kütüphanesi koleksiyonu: İngilizce ders kitapları,Yardımcı kitaplar, Ansiklopediler, sözlükler, indeks ve abstraktlar, istatistikler gibi danışma kaynakları, dergiler, günlük gazeteler ile VCD, CD ve video kaset gibi görsel-işitsel materyaller de bulunmaktadır.

KURSLAR

Grup ve Kişisel Uyum
Öğrencilere, öğretim üyeleri ve personele Elektronik Bilgi ve Belge Merkezi' ne bağlı kütüphaneleri kullanmada yardımcı olunmaktadır. Öğrencilere okulun ilk haftasında kütüphane kullanma ve oryantasyon dersleri veriliyor. Amaç elektronik ortamdaki bilgiye gerekli miktarda, verimli şekilde ve hızla ulaşılmasını sağlamak.
Gruplarla Uyum Kursları (Workshop)
Ayrıca; Her sömestr ve yaz dönemi;
1- Elektronik Bilgi ve Belge Merkezi'nde araştırma,
2- Bilgisayar kullanma ve uygulama,
3- Konu üzerine araştırma dersleri,
4- Photoshop, Java, Microsoft Word, Excel, vs. kursları,
5- Bilgiye ulaşmada teknolojik değişikliklere adaptasyon kursları,

Ders Notları
Kütüphaneye geldiğinizde uzmanlar tarafından araştırma prensiplerini öğrenirsiniz. İyi bir araştırma stratejisi nedir? Alınan bilgi nasıl değerlendirilir? gibi sorulara cevaplar özel derslerle ve ilgili en iyi kaynaklarla sunulur.Derslerle ilgili ödevlerin tasarımı öğretim üyeleri ve uzmanlar tarafından yapılır; kütüphane kaynaklarının derslerin işlenmesinde nasıl yardımcı olacağı ve ödevlere nasıl katkı sağlayacağı konusu tespit edilir. Öğretim üyelerinin ders notları, merkezde online olarak sunulur. Yaşar Üniversitesi Elektronik Bilgi ve Belge Merkezi Günleri adı altında merkezle ilgilenenlere tanıtım kampanyaları düzenlenir. Okullar gezilerek Yaşar Üniversitesi'ne gelecek öğrencilere üniversiteyi tercih ettikleri zaman Elektronik Bilgi ve Belge Merkezi'ni tanıtma ve kullanmanın yanısıra elektronik bilgiye nasıl erişilebileceği anlatılır.


ÜYELİK ŞARTLARI

Üyelik 1. Akademik personel, idari personel ve üniversiteye kayıtlı öğrencilerimiz kütüphanenin doğal üyesi olurlar.2. Öğrencilerimizin üyelikleri her dönem başında otmatik olarak yenilenir.3. Üniversite dışından gelen kullanıcılar kütüphane kaynaklarını kullanabilir, ancak ücretli üye olabilirler.Dışardan Üyelik Üniversite dışından akademisyenler, yüksek lisans veya doktora öğrencileri ile sanayi kuruluşları kütüphanelerimize üye olabilirler. Ayrıca herhangi bir akademik kuruma bağlı olmayan araştırmacılar da kütüphanelerimize üye olabilirler.Kütüphanelerimize üye olmak isteyen araştırmacılar hafta içi 09:00 - 17:00 saatleri arasında belgeleriyle Yönetim Ofisi’ne başvurarak üye olabilirler. Üyelik yıllık ücretleri aşagıda belirtilen şekilde düzenlenmiştir. Bu ücretler Yönetim Kurulu tarafından ekonomik koşullara göre her yıl yeniden belirlenir.

Yıllık Kullanım Ücreti

Dışarıdan Gelen Akademik Üyeler: 50 YTL
Ticaret ve Sanayi Kuruluşları: 750 YTL
Dışarıdan Gelen Akademik Olmayan Araştırmacılar: 75 YTL
Özel Araştırma Dosyaları Dosya Başına (Bir yıl için geçerlidir. Tekrar üye olmak istenirse, üyelik işlemleri yenilenir.): 50 YTL

Dışardan gelen üyeler için gerekli belgeler:
Kimlik kartı
2 adet fotoğraf
Üyelik ücreti dekontu






...Bir Kitap



Bilinçlenince De Beni Yine Seviceksin Di Mi?! / Kamil Masaracı, Türk Kütüphaneciler Derneği İstanbul Şubesi, 1995


Kitap, okuma, kütüphane ve toplumumuzun bu kavramlara bakış açısını çarpıcı bir biçimde yansıtan karikatür kitabı...




Kitaptaki karikatürleri



Keyifli Okumalar,



Not: Bu kitabı bir kütüphaneden ödünç alıp okumak isterseniz aşağıdaki bağlantılardan size en yakın kütüphanenin çevrimiçi kataloğunu tarayabilirsiniz...

Halk Kütüphaneleri için: http://www.ekutuphane.org/liste.html

Üniversite Kütüphaneleri için: http://www.kutuphane.sakarya.edu.tr/index.php?pid=sanal&url=27

Kurum Kütüphaneleri için: http://www.kutuphane.sakarya.edu.tr/index.php?pid=sanal&url=28

Okul Kütüphaneleri için: http://www.kutuphane.sakarya.edu.tr/index.php?pid=sanal&url=26



Bir Yazı...


Kemaliye, Bildirge ve Çemişgezek


Zafer Kızılkan - Rekabet Kurumu Kütüphanesi

Not: http://picasaweb.google.com.tr/zafer.kzlkan/KemaliyeVeCemisgezek# bağlantısından yazı içinde geçen numaralı fotoğraflar izlenebilir.


Mezarına toprak getirmek üzere Osman Hocaya verdiğim sözün gereği bu seneki tatil programına Çemişgezeği de kattık. Osman Hoca’dan ders almış olan neredeyse her öğrencinin adını duymuş olduğu bu yere Tunceli üzerinden değil de başka bir rota izleyerek gitmeye karar verdik. (Hocaya bir gün bu Çemişgezek ilgisinin nedenini sorduğumda, bir dönem Anadoludaki kütüphaneleri ziyaret ettiklerini, Çemişgezeği ve Kütüphanesini bu çerçevede gördüğünü ve çok etkilendiğini belirtmişti).

Rotamızın ilk durağı Kemaliye olacaktı. Bunun için Sivasta yönümüzü güneye çevirerek Ulaş, Kangal, Hekimhan, Arapkir ve Dutluca (Bu güzergehı seçmemizde en büyük katkıyı sağlayan sevgili Kamil Çömlekçi’nin köyü) üzerinden Kemaliye’ye ulaştık. Yüksek ve çıplak dağlar içine serilmiş yeşil bir bahçeyi andıran Kemaliye’yi, emekli bir öğretmenin yaptırdığı ve 170 merdivenle çıkılabilen bu evin hakim olduğu tepedeki manzaradan görmek oldukça keyifliydi.(1), (2)

Kemaliye’de kaldığımız gecenin sabahında fotoğraf çekmek amacıyla İlçe merkezinde gezintiye çıktım. Yerel mimariye uygun bir tarzda yapılmış güzel bir binanın giriş kapısı camekanında Düşünce Özgürlüğü Bildirgesi’nin afişini görmek tam bir surpriz oldu. Diğer il ve ilçelerdeki durumu bilmediğimden, uzun çalışmalar sonucu Grubumuzun hazırladığı Bildirge’nin buraya asıldığını görmek, gelip geçen kullanıcıların okuduğunu düşünmek gurur vericiydi. (3)(4) Bina İlçe Halk Kütüphanesi, İnternet evi, Basın Müzesi ve Kent Arşivinden oluşan kurumları barındırıyordu. Ne yazık ki günlerden pazar olduğu için binayı gezme ve Kütüphane çalışanlarıyla tanışma olanağımız yoktu.

Kemaliye ile Çemişgezeği bağlayan yola meşhur Vali Yazıcıoğlu “Köprü”sünü(5) geçerek girdik. Yüksek dağların ve derin vadilerin eşlik ettiği çetin yolculuğun sonunda uzaktan Çemişgezek görünüyordu. (6) (7) Eğimli bir yamaç boyunca sıralanmış binalardan oluşan küçük ilçeyi görünce ilk işim Hocanın mezarına götüreceğim toprağı almak oldu. Sırada Kütüphane ziyareti vardı.

Yemyeşil bir bahçe içinde yeşilliklerle çevrelenmiş küçük ve şirin kütüphane binasının “kütüphane” levhası da yeşil yapraklar arasında neredeyse kaybolmuştu(8)(9)(10). Kütüphane 1974 yılında burada açıldığına ve öncesinde de olmadığına göre Hocanın ziyaret ettiği Kütüphane burası.( Hocanın andığı geziye birlikte katılan hocalarımız varsa, gezi hakkında bize ayrıntılı bilgi verme nezaketinde bulunurlarsa ne iyi olur aslında).

Öğlen saati olmasına rağmen kütüphaneyi açık buluyoruz ve öğlen tatiline çıkmamış olan Selahattin bey bizi çok sıcak karşılıyor.(11) Kütüphane, girişindeki birkaç küçük birim dışında iç içe geçmiş iki küçük salondan oluşan bir binadan ibaret. Kütüphanenin iki memur çalışanı var ve hiçbiri kütüphaneci değil. Geliş nedenimizi anlatıp biraz sohpet ettikten sonra Selahattin Bey ve Kütüphaneyi yeşilliklerle baş başa bırakıp Tunceli’ye doğru yola çıkıyoruz. (12)






Kitap Severlerin Facebook Gruplarından Seçmeler


Derleyen: Yeliz Uluçay – T. İş Bankası Kütüphanesi


Edebiyat Severler Ve Kitap Tavsiye Edenler Kulübü


Edebiyatla ilgili merak ettiğiniz herşey. Tüm düşünceleriniz insanlık yoluna ekilmiş bir tohum olsun. Ve o ağacın meyvelerinden hep beraber yiyelim. İnternetin edebiyat sevgililerini buluşturduğu mekan. Hoşgeldiniz.
Üye Sayısı: 6387
Linki:http://www.facebook.com/group.php?gid=5827030677&ref=search&sid=576533561.135585676..1

Kitap Sevenler

Merhaba arkadaşlar, bir kitapsever olarak bu grubu kurmak ve sizinle paylaşmak istedim. Bir çok grup var ama sanırım en yararlılarından biri kitaplarla ilgili olanıdır.Hep birlikte bu grubumu yayıp kitap okumanın guzelliklerini anlatalım, ama öyle katılmakla kalmayıp grubu yayalım bundan benim bir çıkarım yok hepimizin bir çıkarı olsun. Okuduğumuz her kitabı burada anlatalım tanıtalım heveslendirelim:)
Üye Sayısı: 5888
Linki:http://www.facebook.com/group.php?gid=149160816928&ref=search&sid=576533561.4168219484..1

Ne Okuyorsun

Okuduğunuz ve okumayı düşündüğünüz kitapların listesini oluşturmak, beğenileriniz doğrultusunda otomatik olarak size özel oluşturulan yeni kitap tavsiyelerini almak ve diğer üyeler ile kitap takası yapmak ister misiniz?Sitemiz sizi bekliyor:.http://www.neokuyorsun.com/
Üye Sayısı: 983
Linki:http://www.facebook.com/group.php?gid=6645112239&ref=search&sid=576533561.135585676..1

Kitap Severler

Kitap severler beğendiğiniz yazarların kitapları hakkında yazın ve kitabın resmini gönderin böylece güzel kitaplardan her üyenin haberi olsun…
Üye Sayısı: 712
Linki:http://www.facebook.com/group.php?gid=111960147439&ref=search&sid=576533561.135585676..1

Kitap Severler

Kitap; geçmişi aydınlanlatan,yaşadığımız günlere anlam kazandıran,geleceğe ayna tutan...Kitap; bir dost,bir arkadaş,bir sırdaş...Kitap; iç dünyamızda,aşkı,sevgiyi,nefreti,kıskançlığı,arzuyu yaşatanbir başka dünya,bir başka hayat. Kitap çocukluğumuz,çocukluk kahramanlarımız kitap hayallerimiz ve hayal ettiklerimizve biz kısaca kitap herşeyimiz ancak kitaba gereken değer verilmiyor lütfen boş zamanlarımızı kitaba ayıralım ne kadar çok seveceksiniz. Haydi hep birlikte şu an yeni bir kitap alıp veya alamıyosanız ben vericem okuyalım ve hayallere dalalım inanın birçok dünyanız olacak....
Üye Sayısı: 544
Linki:http://www.facebook.com/group.php?gid=62853399808&ref=search&sid=576533561.135585676..1

Kitap Tutkunları

Gürültünün patırtının ortasında sükûnetle dolaş, sessizliğin içinde huzur bulunduğunu unutma. Başka türlü davranmak gerekmedikçe insanlarla dost olmaya çalış. Sana bir kötülük yapıldığında vereceğin en iyi karşılık unutmak olsun, bağışla ve unut. Telaşsız, kısa, açık ve seçik konuş. Aptal ve cahil olduklarında bile dinle onları, çünkü dünyada herkesin bir öyküsü vardır. Yalnız planlarının değil başarılarının da tadını çıkar. İşinle ne kadar küçük olursa olsun ilgilen. Seveceğin bir iş seçersen yaşamın boyunca bir an yorulmuş olmazsın. Olduğun gibi görün ve göründüğün gibi ol. Sevmediğin zaman sever gibi yapma. Çevrene önerilerde bulun ama hükmetme. İnsanları yargılarsan onları sevmeye zamanın kalmaz ve unutma ki insanlığın binlerce yıldır öğrendikleri sonsuz uzunluktaki bir kumsalda bir kum tanesinden daha fazla değildir. Kaybetmeyi ahlaksız bir kazanca tercih et.Bazı idealler o kadar değerlidir ki o yolda yenik düşmen bile zafer sayılır.Bu dünyada bırakacağın miras,onur ve dürüstlüktür.Yılların rüzgar gibi geçmesine öfkelenme,gençliğe yakışan duyguları gülümseyerek teslim et geçmişe rüzgarın yönünü değiştiremediğin zaman,yelkenlerini rüzgara göre ayarla,insanlara göre değil.Çünkü dünya karşılaştığın fırtınalarla değil,gemiyi limana sağ salim getirip getirmediğinle ilgilenir.Kavgalarını sürdürürken bile kendinle barış içinde ol.Hatırlar mısın doğduğun anları,sen ağlarken herkes gülüyordu,öyle bir ömür yaşa ki öldüğünde herkes ağlasın sen sevinçle GÜLÜMSE…
Üye Sayısı: 502
Linki:http://www.facebook.com/group.php?gid=45794726652&ref=search&sid=576533561.4168219484..1

Kitap Okuyan Gençlik

Kitap okumayı seven gençler ilerici gençlerdir.Kitap okumak bazılarına göre bir erdem,bazılarına göre zaman kaybı,bazılarına göre ise ilericiliktir.Bizlere göre kitap okuma hem erdem,hem de ilericiliktir.İlerici gençler doğruyu yanlışı bilen gençlerdir.Yaşam felsefesini ancak kitap okuyarak çözebiliriz.Kitap okurkende tek taraflı okumayalım,her yönden her düşünceden kitap okuyalım her fikri bilelim ve karşılaştıralım çünkü ancak bu şekilde en doğru düşünceyi buluruz.Bizler en doğru düşünceleri bulalım bunun içinde bol bol kitap okuyalım.KİTAP OKUMAYAN KALMASIN!!! (bu siyasi bir grup değildir)
Üye Sayısı: 376
Linki:http://www.facebook.com/search/?init=srp&sfxp=&o=69&q=K%C4%B0TAP+SEVEn#/group.php?gid=37085409511&ref=search&sid=576533561.3609102299..1

Kitap Severler (sevmeyenler gülüp geçecektir zaten:)

Haberleri izlerken ilginç bir tanesi takıldı gözüme. Beyoğlu istiklal Kitapevi vitrininde sallanan sandalyede oturan bi bayan durmadan kitap okuyarak müşteri çekmeye çalışıyordu. Kitapevi sahibi ile yapılan röpörtajda, bu kampanyanın kitap okumanın tekrar hatırlanması ve sevilmesi için oluşturulduğundan bahsediliyordu. Ama röportajın son kısmında ekliyordu kitapevi sahibi "Tabii ki, ticari amaçlarımız da var."Ne yazık ki, kitap sevgisinin aşılanması, bu alışkanlığın kazandırılması için böyle kampanyalara ihtiyaç duyuluyor ülkemizde.Fikir genel olarak yerinde, tüketicinin ilgisini çekmeyi başarmış durumda. Ama bir alışkanlık meselesi olan "kitap okuma" davranışı, hemen kazanılacak bir davranış biçimi değil. Küçük yaşlardan itibaren kazanılması gerektiğini düşünüyorum. Ancak kitap okumanın ne kadar güzel ve gerekli olduğunu unutanlara (eğer varsa) hatırlatmak için faydalı olabilir. Ama ben çok büyük bir patlama ve ticari başarıya imza atacağını düşünmüyorum bu kampanyanın. Keşke okullarımızda, evlerimizde ve diğer sosyal çevrelerde bu alışkanlık aşılansa da bizim ülkemizde de yeni bir kitap yayınlandığında kitapevlerinin önlerinde kuyruklar oluşsa ve böyle kampanyalara hiç ihtiyaç kalmasa. Kampanya 1 ay sürecekmiş, daha sonra bulabilirsem ticari başarısının ne olduğunu sizlerle paylaşmaya çalışırım. Vitrindeki bayana da üstlendiği bu zor görevde başarılar diliyorum.
Üye Sayısı: 298
Linki:http://www.facebook.com/group.php?gid=7126293519&ref=search&sid=576533561.135585676..1

Kitap Severler

Kitap okumayı seviyorum, okuduğum kitapları çevreme tavsiye etmekten hoşlanıyorum, bulunduğum il ve ilçedeki kitap severlerle tanışıp kitap değiş-tokuşu yapmak istiyorum diyen herkes saygı çerçevesini aşmadan bu grupta paylaşımlarını gerçekleştirebilir =)
Üye Sayısı: 263
Linki:http://www.facebook.com/group.php?gid=115622591336&ref=search&sid=576533561.135585676..1





Kısa Kısa Kütüphane



Şener Yelkenci - Sakarya İl Halk Kütüphanesi

Gaziantep Dijital Kütüphanesi Destek Bekliyor
http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=896542

Yerel Gündem Gençlerinden Lice'ye Kütüphane
http://www.diyarbakirsoz.com/haber-25195-yerel-gundem-gencler%C4%B0nden-l%C4%B0ceye-kutuphane.html

Sanal Korsanlıktan Kurtulmanın Formülü
http://www.pchayat.com/Haber/Guvenlik/5329/Sanal-korsanliktan-kurtulmanin-formulu

Yeni Araştırmacılar Çok Şanslı
http://www.radikal.com.tr/Default.aspx?aType=RadikalYazarYazisi&ArticleID=956105&Yazar=HALUK%20%C5%9EAH%C4%B0N&Date=25.09.2009&CategoryID=98

Görme Engelliler İçin Bilgisayar Kursu
http://www.timeturk.com/G%C3%B6rme-engelliler-i%C3%A7in-bilgisayar-kursu_92559-haberi.html

Aydınlık Gelecek İçin Köyümüze Kütüphane
http://www.radikal.com.tr/Radikal.aspx?aType=RadikalDetay&ArticleID=955828&Date=23.09.2009&CategoryID=83

Sakarya'ya Sesli Kütüphane
http://www.haberbaz.com/haberbaz_load.asp?i=5003441&a=1&ur=http://www.haber3.com/sakarya-ya-sesli-kutuphane-508568h.htm

Ayşe'nin Kitap Kulübü
http://ayseninkitapkulubu.blogspot.com/2009/09/bilgelik-mabetleri-kutuphaneler-ahmet.html

Kitabe ve Kütüphane
http://tarihvemedeniyet.org/2009/09/kitabe-ve-kutuphane/





...Bir Film

Muhteşem Kahramanlar / Sıradışı Centilmenler Birliği

IMDB Puanı:5.4/10

Yapım:2003 ~ ABD, Almanya, Çek Cumhuriyeti, İngiltere

Tür:Aksiyon, Bilim Kurgu, Fantastik

Yönetmen:Stephen Norrington

Senaryo:James Robinson

Senaryo (Kitap):Alan Moore, Kevin O'Neill

Yapımcı:Sean Connery, Mark Gordon, Trevor Albert, Don Murphy

Görüntü Yönetmeni:Dan Laustsen

Müzik:Trevor Jones

Filmin Websitesi:www.foxhome.com/lxg

Süre:1 saat 50 dk



Allan Quatermain, dünya çapında, parmakla gösterilen macera tutkunlarından biri olmakla kalmayıp aynı zamanda dünyanın hiç görmediği tüm süper kahramanların dahil olduğu birliğin başında bulunmaktadır. Quatermain'in sıradışı birliğinde her biri kendine özgü güçleri ve yetenekleri ile öne çıkan Kaptan Nemo, Dracula Mina Harker, görünmez adam Rodney Skinner, Amerikan gizli servis ajanı Sawyer, Dorian Gray, Dr. Jekyll/Mr. Hyde ve birliğin esrarengiz üyesi M yer almaktadır. İnsanlığın umudu olabilecek tüm dünya liderlerinin bir araya gelerek oluşturacakları komisyonu sabote etmeyi planlayan maskeli Fantom'un planlarına engel olmak için zaman kaybetmeden Kaptan Nemo'nun olağan dışı denizaltısı Nautilus'a binerek savunma hattına, yani İtalya'nın Venedik kentine doğru yola çıkarlar. Birliğin dünyayı kurtarmak için yalnızca 90 saati vardır.
Alıntı: http://www.sinemalar.com/film/1453/Muhtesem-Kahramanlar





15 Eylül 2009 Salı

KütüphaneSever Bülten Sayı 9

Aziz Nesin Vakfı Kütüphanesi de Sular Altında Kaldı!



Aziz Nesin tarafından 1973'te kurulan ve eğitim olanaklarından yoksun çocukların ''toplumsal sorumluluğu olan, özgüvenli ve özverili, topluma yararlı bireyler olarak yetişmelerini sağlamayı'' amaçlayan 42 çocuğun barınmakta olduğu Nesin Vakfı, 11 Eylül 2009 tarihinde yaşanan sel felaketinde büyük maddi hasar gördü. Vakfın kütüphanesi, mutfağı, tiyatrosu kullanılamaz duruma geldi... Ali Nesin, Vakfın durumunu açıklayan bir mektup yayınladı.: http://www.nesinvakfi.org/sel_felaketi.pdf

İnternetten bağış: https://secure.cs.bilgi.edu.tr/nesinvakfi/bagis.php.


Banka hesap numaraları


TL hesapları
İş Bankası, Parmakkapı Şubesi Şube kodu 1042 Hesap no. 0714327
Ziraat Bankası, Çatalca Şubesi, Şube kodu 130, Hesap no. 952 22 32 - 5001
Vakıf Bank, Çatalca Şubesi, Şube kodu 237, Hesap no. 434 84 59 Posta Çeki no. 164 00 09


Euro hesapları
Ziraat Bankası, Çatalca Şubesi, Şube kodu 130, Hesap no. 952 55 01 -- 5003 (IBAN: TR 80000 1000 1300 9525501 5003)
Vakıf Bank, Çatalca Şubesi, Şube kodu 237, Hesap no. 400 79 36

Dolar hesabı
Ziraat Bankası, Çatalca Şubesi, Şube kodu 130, Hesap no. 952 55 01 -- 5001 (IBAN: TR 37000 1000 1300 9525501 5001)
Vakıf Bank, Çatalca Şubesi, Şube kodu 237, Hesap no. 400 79 37


CHF hesabı
Ziraat bankası, Çatalca Şubesi, Şube kodu 130, Hesap no. 952 55 01 -- 5002 (IBAN: TR 10000 1000 1300 9525501 5002)


Swift Kodlar
Ziraat Bankası, Çatalca Şubesi Swift kodu: TCZBTR2A
Vakıf Bank, Çatalca Swift kodu: TVBATR2A. (Ntvmsnbc)


Yardım için 1 Tek Gün Bile Yeter!


Aziz Nesin Vakfı'na yardım sağlamak Vakfı onarmak amacıyla 27 Eylül 2009 saat 12.00'de Tarihi Sümerbank Binası'nda Tasarım ve Sanat Bağış Kampanyası günü yapılacaktır. Ayrıntılı bilgiye http://www.facebook.com/event.php?eid=136914946594 bağlantısından ulaşılabilir.



... Bir Haber





Halk Kütüphaneleri ve Üniversite Kütüphaneleri İşbirliği Yapacak



Kültür ve Turizm Bakanlığı Yayımlar Dairesi Başkanı Erol Sönmez Halk ve Üniversite Kütüphaneleri Arası İşbirliği Projesi'nin kapsamını ve amacını şu şekilde açıklıyor:

"Bilindiği üzere halk kütüphaneleri; her yaş ve düzeyde kullanıcının çeşitli konulardaki fikir ve sanat eserlerinden ücretsiz ve serbestçe yararlanmalarını sağlayarak, bulundukları bölgenin kültürel, sosyal ve ekonomik kalkınmasına yardımcı olan kuruluşlardır.

Bununla birlikte halk kütüphanelerinin tek başlarına tüm bilgi kaynaklarını sağlaması ve bu kaynaklara erişim imkanı sunması mümkün olamamaktadır. Halkın fikir ve yaşam düzeyinin yükseltilmesi, vatandaşların bilgi edinerek kendilerini eğitmeleri ve boş zamanlarını iyi bir şekilde değerlendirmelerine katkıda bulunulabilmesi farklı koleksiyonlara sahip kütüphaneler arasındaki işbirliği ile mümkündür. Bu doğrultuda üniversite kütüphaneleri ile illerde Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı hizmet veren il halk kütüphaneleri arasında işbirliği sağlanması amacıyla bir proje başlatılmıştır. Projeyle araştırmacı niteliğindeki halk kütüphanesi üyelerinin üniversite kütüphanelerinden yararlanması sağlanırken böylece hem üniversitenin toplumla bütünleşmesi hem de araştırmacıların yeni kaynaklara ulaşmalarının sağlanması ve bölgenin kültürel gelişimi ile bölgede araştırma etkinliğinin gelişmesi sağlanacaktır.

İşbirliğine dahil olmak isteyen üniversite kütüphanelerine söz konusu proje çerçevesinde; Bakanlığımız yayınlarının ücretsiz olarak gönderilmesi, halk kütüphanesi koleksiyonlarında bulunmayan kaynaklara erişim sağlamak isteyen halk kütüphanesi üyelerine de üniversite kütüphanelerinin müracaat ve ödünç verme hizmetlerinden yararlanma imkanının sağlanması planlanmaktadır. Böylece işbirliği ile Bakanlık araştırmacı nitelikli vatandaşlara yeni bir imkan sağlamış olacaktır.

Halk ve üniversite kütüphaneleri arasında gerçekleştirilecek işbirliğinin geliştirilerek yaygınlaştırılması ile bilgi toplumunu oluşturma aşamasında en önemli sermaye olan bilginin paylaşımının ve bilgiye erişimi geliştirme potansiyelinin artırılması amaçlanmaktadır."

Not: Bu yazı Bakanlığın web sayfasından 2.9.2009 tarihinde yollanan bilgi edinme formuna gelen yanıttır.







Bir Kütüphane...


İSAM (İslam Araştırmaları Merkezi) Kütüphanesi - Üsküdar/İstanbul



Adres: İcadiye Bağlarbaşı Caddesi No: 40 34662 Üsküdar-İSTANBUL

Telefon: (0216) 474 08 50

E-Posta:
kutuphane@isam.org.tr

Web: http://www.isam.org.tr/index.cfm?fuseaction=objects2.detail_content&cid=106&cat_id=2&chid=9

Katalog Tarama: http://kutuphane.isam.org.tr/2001arama.htm

Çalışma Saatleri: Haftanın her günü : 09:00 - 23:00


Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) tarafından 1984 yılında kurulan İslam Araştırmaları Merkezi (İSAM) Kütüphanesi’nin amacı TDV İslâm Ansiklopedisi'nin hazırlanması sırasında ihtiyaç duyulacak kitap ve dergileri toplamak ve bunları ilim âleminin istifadesine sunmaktır.


Gerek TDV İslâm Ansiklopedisi'nin gerekse diğer araştırma ve yayın faaliyetlerinin süratli ve sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi için modern yöntemlerle çalışan kütüphanede İslâm kültürü, tarihi ve medeniyeti ile ilgili yayımlanan kitap ve süreli yayınlar düzenli takip edilerek araştırmacıların hizmetine sunulmaktadır. Zamanla İslâmiyat sahasının dışına taşarak Türk tarihi, kültürü ve edebiyatı başta olmak üzere sosyal bilimlerin birçok alanında da zenginleşen kütüphane, aralarında Ziyad Ebüzziya, Orhan Şaik Gökyay, Nejat Göyünç, Hilmi Oflaz, Nihat M. Çetin, Yavuz Argıt, Albert Hourani, Jacques Waardenburg, Kemal Beydilli Kasım Küfrevi, Nuhoğlu Ailesi, Kathleen R. F. Burril ve İlber Ortaylı'nın da bulunduğu bir çok özel koleksiyonu bünyesine katmıştır. Bu koleksiyonlardan bazıları önemli arşiv belgeleri de içermektedir.

Kütüphane Koleksiyonu

Kitap Sayısı: 201.000 Cilt
Dergi Sayısı: Yaklaşık 740 sürekli takip edilen 3.033 çeşitli dergi (takriben 120.000 sayı)
Doküman Dosyası: 17.328
Mikrofilm (Osmanlı Kadı Sicilleri): 20.324
Mikrofiş ve Mikrofilm: 411
Ayrı Basım: 5.360
CD: 786


Veri Tabanları

İSAM Türkiye Kütüphaneleri Veri Tabanı
TDV İslâm Ansiklopedisi'nin yayın çalışmalarını hızlandırmak amacıyla ve iç hizmette kullanılmak üzere oluşturulan veri tabanında; başta İstanbul'da bulunan yazma eser kütüphaneleri olmak üzere 118 değişik kütüphaneye ait 703.519 yazma ve matbu esere ait bibliyografik künyeler yer almaktadır.


Tezler Veri Tabanı
TDV İslâm Ansiklopedisi'nin hazırlık ve yayın faaliyetleri ile merkezimiz tarafından yürütülen diğer ilmî araştırmalarda kullanılmak amacıyla Türkiye'de hazırlanmış sahamızla alâkalı bütün tezlere ait bibliyografik bilgileri toplayıp bilgisayara aktarmak ve her yıl yapılmakta olan yeni tezleri takip ederek bilgisayar kayıtlarını sürekli güncelleştirmek suretiyle tezlerin bibliyografik denetimini gerçekleştirmek üzere bir veri tabanı oluşturulmuştur.
Veri tabanında toplam 244.373 tez künyesi mevcuttur.


Makaleler Veri Tabanı
Türkiye Makaleler Bibliyografyası'nda yer alan (1923-2003) makalelerin de bulunduğu Makaleler Veri Tabanı'nda halen 725.719 makale künyesi mevcuttur. Söz konusu veri tabanında İlâhiyat fakülteleri dergilerinde yayımlanan makalelerin bibliyografik bilgileri tam ve güncel olarak mevcuttur.
Veri tabanının zenginleştirilmesi çalışmalarına özellikle saha ile ilgili makale künyeleri ile kütüphanede bulunan ayrı basımların da programa girilmesi yoluyla devam edilmektedir.
Merkeze gelme imkânı bulamayan araştırmacılar da kutuphane@isam.org.tr posta adresine gönderecekleri maillerle mevcut veri tabanlarından yararlanabilirler.


Dokümantasyon
Dokümantasyon servisinde 17.328 doküman dosyası bulunmaktadır. Bu dosyalar merkezimiz tarafından yayımlanmakta olan TDV İslâm Ansiklopedisi'nde yer alacak maddelerle ilgili 92.774 kitap ve 2.010 değişik derginin 53.242 sayısının taranmasıyla oluşturulmuştur.
Dosyalardan Kütüphanye üye olup şahsen gelen araştırmacılar yararlanabildikleri gibi İstanbul dışında bulunan üniversite öğretim üye ve görevlileri ile akademik araştırma yapanlar da istifade edebilmektedir. Dosyalardan yararlanmak isteyenler kutuphane@isam.org.tr e-mail adresine gönderecekleri mesajlarla çalışma konuları hakkında doküman talebinde bulunabilirler.
Dokümantasyon Servisinden haftanın yedi günü 09:00 -19:00 arası yararlanılabilmektedir.


Osmanlı Kadı Sicilleri
İstanbul Müftülüğü'nde bulunan yirmi yedi mahkemenin kadı sicilleri (9.895 defter), Rumeli ve Anadolu Kazaskerliği'nin Ruznâmçeleri (377 defter), Nakîbü'l-Eşrâf defterleri (33 defter) ve Kadı Mühürleri (13 defter)'nin mikrofilmleri ile Milli Kütüphane'deki Şer'iyye sicillerinin (8.860 defter) yanı sıra Makedonya’nın Manastır bölgesinin kadı sicilleri (185 defter), Saraybosna Şarkiyat Enstitüsü Arşivi, Mostar/Hersek Arşivi, Saraybosna Tarih Arşivi, Gazi Hüsrev Bey Kütüphanesi’nde korunan Livno, Mostar, Priyedor, Saraybosna, Temeşvar ve Visoko bölgelerine ait kadı sicillerinin (118 defter) mikrofilmleri yer almaktadır.
Şer'iyye Sicilleri Arşivinden haftanın yedi günü 09:00 -19:00 arası yararlanabilirsiniz. .


Fotokopi
Kütüphanedeki Fotokopi Servisi'nde haftanın her günü 09:00 – 19:00 saatleri arasında kitap, dergi ve tezlerden fotokopi çektirebilirsiniz.










... Bir Kitap



Ölmeden Önce Okunması Gereken 1001 Kitap / Peter Boxall, Caretta Yayıncılık, 2007




Kitap, okumanın anlamı, neden okuduğumuz ve neleri okuyup neleri okumamamız gerektiği üzerine bir tartışmaya ve hararetli bir fikir alışverişine yol açacak gibi görünüyor. 960 sayfalık eser, bilgilendirici özelliğiyle tam anlamıyla bir referans kitabı olmasının yanı sıra, kendine özgü diliyle zevkle okunabiliyor. Kitaba yazılarıyla katkıda bulunanlar, ‘ölmeden önce hangi kitapları okumamız gerektiğine ilişkin uluslar ve kültürler üstü bir fikir birliği oluşturabilecek benzersiz bir liste üretmek gibi bir iddia içinde olmadıklarını’ söyleyerek, “Ölmeden Önce Okumanız Gereken 1001 Kitap”ın, kendisini sınırlandırıcı bir liste olarak sunmaktan ziyade, çok çeşitli ulusal bağlamlarda okumalar yapmaya dair tartışmaları özendirip çoğaltmasını amaçladıklarını belirtiyor.


Kitap, uluslararası okur kitlesinin; aralarında eleştirmenlerin, akademisyenlerin, roman yazarlarının, şairlerin, edebiyat gazetecilerinin de bulunduğu 156 yazarın kaleme aldığı metinlerle oluşturuldu ve liste büyük ölçüde, çeşitlilik barındıran bu okur grubunun bize romanın günümüzdeki görünümü hakkında söylediklerinden üretildi. Kitabın Türkçe’ye kazandırılmasında editörlük görevini Filiz Ülgüt üstlendi.


15 farklı dilde yayınlanan kitabın Türkçe’ye çevrilmesinde 8 farklı çevirmenin emeği var. Kitabın yayıncısı ise; Türk yayın hayatına sanatsal, tarihsel, sektörel alanlarda çok değerli kitapları kazandıran ve farklı kitap projeleriyle uzmanlaşan Caretta Yayıncılık.



“Ölmeden Önce Okumanız Gereken 1001 Kitap”ın genel editörlüğünü yapan Peter Boxall, kitap üzerinde çalışmanın kendisine roman türü hakkında pek çok şey öğrettiğini, aynı zamanda kitap sevgisinin ne denli bulaşıcı olduğunu, kitapların ne çok heyecan, dostluk ve keyif ürettiklerini de gösterdiğini söylüyor.
Alıntı: http://arsiv.ntvmsnbc.com/news/401557.asp

Not: Bu kitabı bir kütüphaneden ödünç alıp okumak isterseniz aşağıdaki bağlantılardan size en yakın kütüphanenin çevrimiçi kataloğunu tarayabilirsiniz...

Halk Kütüphaneleri için: http://www.ekutuphane.org/liste.html

Üniversite Kütüphaneleri için: http://www.kutuphane.sakarya.edu.tr/index.php?pid=sanal&url=27

Kurum Kütüphaneleri için: http://www.kutuphane.sakarya.edu.tr/index.php?pid=sanal&url=28

Okul Kütüphaneleri için: http://www.kutuphane.sakarya.edu.tr/index.php?pid=sanal&url=26





Kısa Kısa Kütüphane


Şener Yelkenci - Sakarya İl Halk Kütüphanesi


Miniklerin Yeni Eğlence Merkezi Oyuncak Kütüphane
http://www.netgazete.com/News/625150/miniklerin_yeni_eglence_merkezi_oyuncak_kutuphane.aspx
http://www.aa.com.tr/en/minik-adimlar-kutuphaneye-yonelecek-3.html

İnsanlığın Belleği Kitap ve Kütüphane
http://www.acikgazete.com/yazarlar/ali-riza-aydin/2009/08/21/insanligin-bellegi-kitap-ve-kutuphane.htm

Haydi, Parka Gidip Kitap Okuyalım
http://www.kocaeligazetesi.com.tr/?part=haberdetay&id=21712&sid=895287131

Hüsn-ü Hat Ve Ebru Sanatçılarından Ortak Sergi
http://www.haberfx.net/husn-u-hat-ve-ebru-sanatcilarindan-ortak-sergi-haberi-70348/

Kütüphane Gibi Kahvehane
http://www.yenibursa.com/Kutuphane-Gibi-Kahvehane-20179.html

Devletin Belgeleri Devlete Bağışlandı!
http://www.cnnturk.com/2009/turkiye/08/29/devletin.belgeleri.devlete.bagislandi/541273.0/

Kitap Çalmak Caiz mi?
http://yenisafak.com.tr/Pazar/Default.aspx?t=30.08.2009&c=29&area=4&i=208103

İtalyan Gazetecilerden Google'a Dava
http://www.hurhaber.com/news_detail.php?id=221159

Temmuz Ayı Okuyucusuna 'Kitap' Ödülü
http://www.medya73.com/temmuz-ayi-okuyucusuna-kitap-odulu-haberi-74165.html

Hukukçular Kütüphane Kuruyor
http://www.ilgazetesi.com.tr/2009/08/31/hukukcular-kutuphane-kuruyor/

Kütüphane Arıyoruz
http://olmadikislerpesinde.blogspot.com/2009/08/kutuphane-aryoruz.html

Ziya Bey Kütüphanesi
http://www.sivascity.com/ziya-bey-kutuphanesi/

Konuşan Kitaplığın 75 İpek Gönüllüsü
http://www.hurriyet.com.tr/ankara/12420084.asp

Milli Kütüphane'de Engelliler İçin Konuşan Kitaplık
http://www.hurriyet.com.tr/gundem/12420973.asp

Google'ın Dijital Kütüphanesine Avrupa Temkinli
http://www.euractiv.com.tr/yaraticilik-ve-yenilik/article/googlein-dijital-kutuphane-projesine-avrupa-temkinli-006884

Divriğili İş Adamı Memleketinde Halk Kütüphanesi Yaptıracak
http://www.emlakkulisi.com/22161_divrigili_is_adaminin_yaptiracagi_halk_kutuphanesi_icin_sivas_valiligi_nde_protokol_imzalandi

Dijital Kitap Tartışması
http://www.dw-world.de/dw/article/0,,4645251,00.html

Kitabı Olmayan Kütüphane
http://cnetturkiye.com/haberler/aktuel/112-Aktuel/3332-Kitabi-olmayan-kutuphane








Bir Fotoğraf Sergisi...




Bilgelik Mabetleri: Kütüphaneler- Ahmet Ertuğ

Feyziye Mektepleri Vakfı Galeri Işık Teşvikiye ,Türkiye de ilk defa sergilenecek olan Ahmet Ertuğ'un görkemli 23 kütüphane fotoğrafını 12 Eylül-10 Ekim tarihleri arasında sanatseverlerle buluşturuyor.



Son iki yıl içinde mimar ve uluslararası düzeyde önemli bir fotoğraf sanatçısı olan Ahmet Ertuğ Avrupa’ da yaklaşık 30 ülkede birçoğu 16-18 yüzyıllar arasında kurulmuş tarihi kütüphanelerin fotoğraflarını çekmiş ve bu fotoğraflar aynı zamanda "Temples of Knowledge: Libraries of the Western World" isimli kitabin içeriğini oluşturmuştur. Bu kitap Ertuğ&Kocabıyık tarafindan yayımlanmaktadır.


Kitabın önsözü Fransız ulusal kütüphanesi başkanı Bruno Racine tarafından kaleme alınmış, her bir kütüphanenin kütüphanecisi de metinleri yazmışlar. 12 Mayıs - 12 Temmuz 2009 tarihleri arasında Ahmet Ertuğ'un 1,5x2 metre boyutlarındaki 32 adet fotoğrafı Paris' te Fransız Ulusal kütüphanesinde sergilenmiştir.

Sergiyi ziyaret edecek olanlar, bu görkemli kütüphane mekanlarının derinliklerine Ahmet Ertuğ'un olağanüstü bakış açısıyla girebilecek ve unutulmaz bir izlenim edineceklerdir.

Sergi içeriği
Sergide yer alan fotoğraflar İngiltere, Portekiz, İspanya, İtalya, İsviçre, Avusturya, Almanya, Fransa, Çekoslovakya ve İrlanda' dan seçilmiş tarihi kütüphaneleri kapsamaktadır.


Sergi ile ilgili fotoğraflar ve video kayıtları aşağıdaki linklerden izlenebilir:
http://www.ahmetertug.com/ (Exhibitions)
http://www.ahmetertug.com/ahmetertug-tokvideos.html
http://ww.templesofknowledge.com/
http://www.lefigaro.fr/photos/2009/05/07/01013-20090507DIMWWW00539-temples-du-savoir.php

İletişim
Galeri Işık Teşvikiye
Adres : Teşvikiye Cad . NO : 152 Nişantaşı / İstanbul
Telefon : 212 2331203 -1144
http://www.galeriisiktesvikiye.com/










... Bir Film


Jane Austen Kitap Kulübü


Yapım: 2007 ~ ABD
Tür: Dram, Romantik
Yönetmen: Robin Swicord
Senaryo: Robin Swicord
Yapımcı: John Calley, Diana Napper
Görüntü Yönetmeni: John Toon
Müzik: Aaron Zigman
Süre: 1 saat 45


Kalifornaya'da yaşayan beş kadın ve tanıştıkları bir erkek, Jane Austen kitapları konusunda tartışmaya başlarlar. Tartışma öyle bir noktaya gelir ki, oyunu sürdürmeye kararlı bu altı kişi 21. yüzyılda Austen'in kitaplarını kendi ilişkilerinde sahnelemeye başlarlar. Sylvia 20 yıl sonra kocası onu üç çocuğuyla terk ettiğinde şok geçirecek, en iyi arkadaşı Jocelyn kendisini köpeğiyle birlikte yapayalnız bir hayat süren kadın olarak bulacak, Fransızca öğretmeni Prudie kocası dışında başka bir adam tutkuyla bağlanacak, bir çok defa evlenmiş Bernadette mutluluk için bir şans daha arayacaktır. Genç bilimkurgu fanı Grigg ise beş romanın tek erkek kahramanı olacaktır ...
Alıntı: http://www.sinemalar.com/film/5241/The-Jane-Austen-Book-Club/


Yorumlar:

Önyargılar Kırılsın ve Aşk Hep Kazansın:
http://alperturgut.blogcu.com/onyargilar-kirilsin-ve-ask-hep-kazansin_4884671.html

Hayatın Panzehiri: Jane Austen romanları:
http://neolitikhanim.blogspot.com/2009/03/hayatn-panzehiri-jane-austen-romanlar.html


Filmi Online İzlemek İçin:
http://www.sinemabol.com/jane-austen-kitap-kulubu-the-jane-austen-book-club-turkce-dublaj-1080/